Podcast: Kom ned i tempo og lad barnet mærke sine følelser

Vi skal ned i tempo, både hvis vi som voksne skal være nærværende, og hvis børnene samtidig skal kunne mærke deres følelse og det, der måske er svært for dem.

Det mener Susanne Schwartau, der i et nyt af Pædagogisk kvarter fortæller hun mere om, hvorfor og hvordan du kan arbejde med tempoet, når du taler med børn – og særligt i samtaler der handler om følelser og svære ting.

”Vi vil jo rigtig gerne give børnene mulighed for at mærke i deres krop, mærke deres følelser og hvordan, de har det. Det kræver tid. Vi kan jo tænke rigtig mange tanker lynhurtigt, men når vi skal mærke, hvordan vi har det lige nu, så tager det en hel anden tid. Så når vi sænker tempoet, så giver vi børnene en gave,” siger Susanne Schwartau, der dog også mener, at de voksne har brug for at sænke tempoet, så de også når at mærke sig selv under samtalen.

I programmet medvirker desuden Anja Kristine Hvidberg Olsen, der er fast ekspert i Pædagogisk kvarter. Sammen med Susanne Schwartau giver hun en række gode og konkrete råd til at blive opmærksom på tempoet, og hvordan du kan arbejde med både tempo og din vejrtrækning i dine samtaler.

Programmet er en opfølgning til program 25, der handler om, hvordan vi taler med børn om svære følelser.

Susanne Schwartau er uddannet socialpædagog og har blandt andet uddannet sig som Marte Meo-terapeut, License Marte Meo Supervisor og psykoterapeut. Hun har virksomheden selvindsigt.com