Åh mor og far jeg kan ikke….. når børn og unge rammes af angst

Hjælp tilbydes via individuel Cool kids og Chilled angst behandling af børn og unge.

Pigen sad sammenkrøllet og rokkede frem og tilbage. Hendes krop dirrede. Hun er blot 14 år. Alligevel er fremlæggelsen i morgen som et uoverstigeligt bjerg at bestige. Hun ved, at i morgen er det hendes tur. Det hele svimler omkring hende. Hun har kvalme. Hun skiftevis græder og skælder sine forældre ud, fordi de vil tvinge hende i skole i morgen. Forældrene er total rådvilde. Deres datter er helt opløst. 

De er ikke et sekund i tvivl om, at det er ramme alvor for datteren. Det har bare ikke fået det til at gå væk, hendes skræk for skolen , at de har ladet hende slippe og blive hjemme ind i mellem. For hvordan kan man sende sin datter i skole helt opløst og skrækslagen. De aner ikke længere deres levende råd.

Drengen på 16 år var charmerende og meget vellidt blandt sine kammerater. Alligevel var det netop der, han kunne få de rædselsfulde angst anfald. Når der uanmeldt kom flere kammerater forbi, så de var flere end 2, blev det ofte svært. Så kunne han mærke hvordan det gradvist blev sværere at trække vejret, hjertet hamrede afsted og hans kinder blev blussede røde. 

Han fik ofte en følelse af han kunne besvime, hvilket ville være både skræmmende og vildt pinligt. Han var begyndt at isolere sig mere og mere. Sagde ofte nej til at mødes ude. Hjemme var han mere tryg og kunne kontrollere, at der ikke kom flere ind på værelset af gangen. Forældrene oplevede for alvor, hvordan deres ellers glade dreng, blev mere og mere indadvendt. Når de spurgte til venne besøg, sagde han ofte, at han ikke havde lyst eller overskud, da der var mange lektier han skulle lave. Men de så ensomheden i hans øjne. Når de prøvede at tale med ham, om der var andet galt, svarede han blot nej. De kunne mærke det ikke var sandt.

Pigen på 10 år var sjov og havde sine meningers mod. Hun var dygtig til det meste og virkede til at have en god portion selvtillid.

Dog var der noget der gav hende alvorlige udfordringer, nemlig når mor skulle på arbejde. Pigen var rædselsslagen for, at der skulle ske moderen noget. Når hun kørte bil. Når hun var på job. Når hun var ude og svømme med hendes veninder. Altid når de skulle sige farvel, blev der en scene. Pigen stillede også alverdens spørgsmål om hvor længe hun var væk. Om hun skulle være alene det sted. Om hun kørte på almindelig vej eller motorvej. Pigen ringede og sms også i det uendelige, når moderen ikke var hjemme. Spurgte til ligegyldige ting. 

Moderen havde en fornemmelse af, at det blot var for at høre hendes stemme. Når hun konfronterede datteren med det, blev hun blot irriteret og sur. Moderen følte sig efterhånden overvåget konstant og under hårdt pres. For nåede hun ikke telefonen eller svarede hurtigt på sms, oplevede hun, at datteren var helt uden af den, når de fik kontakt igen. Moderen begyndte mere og mere at være hjemme, for hun orkede ikke pigens ked af det hed eller det konstante pres, over at holde øje med telefonen, for at undgå at pigen blev urolig. Det var som om det alligevel tog til med datteren.

Ingen børn eller unge skal gå rundt og have det sådan. Også familien bliver voldsomt ramt,når angst i forskellige forklædninger flytter ind. Bekymringen, ubehaget eller angsten begynder at styrer mere og mere.

Det gode ved angst er, at der kan gøres noget ved det. Jo før behandling sættes i gang jo hurtigere effekt har behandlingen.

Cool kids og Chilled angst behandlings program er evidensbaseret og effektivt. Jeg arbejder med børn, unge og deres forældre via programmet, hvor det er individuelt tilrettelagt. Det betyder at jeg skræddersyer det, til netop dit barns angst problematik. Der er god tid til den enkelte. Tempoet og opgaverne kan skrues op eller ned efter behov. Dit barn eller ung bliver 100% tilgodeset hele vejen ud af sin angst. Jeg har fantastiske gode resultater ved disse individuelle forløb.

Kontakt mig uforpligtende via mail susanne@selvindsigt.com eller via Tlf 53648252

Måske er det naturlig angst dit barn har, måske er det begyndelse på en angst lidelse. Er det det sidste, vil det ikke gå væk af sig selv, men blot vokse og gøre mere og mere indgriben i dit barns og dit liv.

I skal ikke finde jer i, at jeres barn eller ung ikke trives.

Så gør noget allerede i dag. Det nytter noget.

Ring uforpligtende på Tlf 53648252.

Kh Susanne